Haber
R25 KADINLAR KUPASI PİSTLERE KADIN YARIŞÇILAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK

Kadınları pist yarışlarıyla buluşturan R25 Kadınlar Kupası her yıl onlarca kadına fırsat yaratıyor. Öğrencisi, öğretmeni, beyaz yakalısı her yaştan motosiklet sevdalısı kadın pist deneyimi yaşayarak kıyasıya rekabete giriyor. Türkiye’de ve Avrupa’da ilk olan R25 Kadınlar Kupası her yıl düzenlenerek yüzlerce kadına fırsat yaratmayı ve Avrupa pistlerine yarışçı kazandırmayı hedefliyor.
Yamaha Motor Türkiye’nin geçtiğimiz yıl, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), TMF Milli Takımlar Kaptanı ve Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Anlas Anadolu Lastik iş birliği ile hayata geçirdiği R25 Kadınlar Kupası’nda bu yıl da yine kıyasıya mücadele vardı. Yarış deneyimine hasret olan 14 kadın 5 ayak boyunca İzmir Ülkü pistinde ter döktü. Her biri farklı alanlarda görev alan beyaz yakalı ya da üniversite öğrencisi kadınlarönemli tecrübelerle sezonu kapattı. Yamaha Motor Türkiye’nin kadın yeteneklere ön ayak olmak içindüzenlediği organizasyonda A grubunda şampiyonluğu Sahra Su Önkaya, ikinciliği İlayda Yağmur Yılmaz, üçüncülüğü ise Fatma Baştepe aldı. B grubunda ise birinciliği NilşanBoyraz alırken ikinciliği Kardelen Apaydın, üçüncülüğü Ece Kartaçaldı.
Kuruluşundan bu yana yarışmaya ve meydan okumaya odaklanan Yamaha Motor teknolojisinde de bu ruhtan besleniyor. 72 yılda sayısız uluslararası organizasyonda yarışan Yamaha, dünyaya önemli yarışçılar kazandırdı. Yamaha’nın en son gururu ve başarısı da milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu oldu. Türkiye’de motor sporlarının gelişmesinde, sevilmesinde önemli bir sıçrama noktası olan Toprak’tan sonra sıra kadın yarışçılara geldi. Geçtiğimiz yıla kadar gönlünde pist ve motosiklet sevdası olan kadınlar herhangi bir destek ve uygun platform bulamazken Yamaha Motor Türkiye geçtiğimiz yıl, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), TMF Milli Takımlar Kaptanı ve Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğluve Anlas Anadolu Lastik güçlerini birleştirdi ve R25 Kadınlar Kupası’nı hayata geçirdi. Bu geçen 2 yılda onlarca kadın pistte sürmenin ve yarış heyecanının tadına vardı. Hepsi farklı sosyal statüden gelen kurumsal hayatta çeşitli pozisyonlarda görev alan ya da öğrenci olan 18-45 yaş arası kadınlar sınırları olmadığını, motosiklet kullanmanın ya da yarışmanın cinsiyeti olmadığını gösterdi.
Türkiye’de motosiklet kullanım oranı gittikçe artıyor ve bunun neredeyse tamamını erkek sürücüler oluşturuyor diyen Yamaha Motor Türkiye Ülke Direktörü Hakan Kaya, “Kadın sürücülerin oranı ise neredeyse yok denecek kadar az. Yeterli pist bulunmayan ülkemizde yarışmak isteyen ve yeteneği olan sürücüler ne yazık ki fırsat yakalayamıyor. R25 Kadınlar Kupası Türkiye’de bir ilk… Pist deneyimi ve yarış fırsatına kavuşan kadınlar iki yıldır başvurulara yoğun ilgi gösteriyor. R25 Kadınlar Kupası sürdürülebilir bir organizasyon olarak her yıl düzenleyerek kadınlar için fırsat yaratmaya devam edeceğiz. Organizasyonu büyütmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Yamaha Motor Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan bir diğer önemli projesi ise “Kadınlara Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimleri”. Daha eşitlikçi bir yol paylaşımı sağlamak, pandemi ile birlikte artış gösteren kurye sektöründe kadın istihdamına yönelik fayda sağlamak ve kadınları cesaretlendirmek amacıyla Yamaha Motor Türkiye kadınlara 2 yılı aşkın süredir ücretsiz motosiklet eğitimi veriyor. Motosiklet eğitimi almak isteyen kadınlar için hafta içi belirlenen günlerde, Yamaha Riding Academy’de, doğru ve güvenli motosiklet kullanımı için gerekli olan tüm teorik ve pratik bilgilerin verileceği 1 günlük ücretsiz eğitimler veriliyor.
R25 Kadınlar Kupası’na destek olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Anlas Pazarlama ve İhracat Müdürü Fatih Ergün, “Anlas olarak, motosiklet sürücülerinin duygularını benimseyerek ve ihtiyaçlarını belirleyerek ilerlemek her zaman önceliğimiz olmuştur.Kadınların, motosiklet tutkuları da gün geçtikçe artmaktadır ancak bunu gerçekleştirecek platform bulmaları ne yazık ki kolay olmamaktadır.Yüzde 100 yerli sermayesi ile dünyanın yarış lastiği üretme ve geliştirme teknolojisine sahip sayılı motosiklet lastiği üreticilerinden biri olan Anlas olarak, Sayın Kenan Sofuoğlu liderliğinde yüzde 100 yerli kaynaklarımız ile geliştirdiğimiz VientoSport yarış lastiklerimiz ile bu duyguya sahip kadın sürücülerinin tutkularını gerçeğe çevirme fırsatı veren bu çok değerli oluşumun içerisinde yer almaktan gurur duyuyoruz. İleriki dönemlerde de hem ulusal hem de uluslararası platformlarda yine kadın sürücülerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz.”
R25 KADINLAR KUPASI A GRUBU BİRİNCİSİ SAHRA SU ÖNKAYA
20 yaşındaki genç sporcu Tekirdağ’da yaşıyor. Halen eğitimine devam eden Sahra 9 yıldır motosiklet kullanıyor. Ailesinde motosiklet kullanan kimse olmamasına rağmen küçük yaşlarda motosiklet süren çok bir ablası sayesinde motosiklet ile tanıştı. R25 kadınlar kupası hayallerini gerçekleştirmemi sağladı diyen Sahra Su, organizasyonun bir çok kadının bu sporda önünü açtığını düşünüyor.
R25 KADINLAR KUPASI A GRUBU İKİNCİSİİLAYDA YAĞMUR YILMAZ
21 yaşında bir tanıdığının motosikletine artçı olmasıyla hikayesi başladı ve her geçen gün motosiklet bir tutku haline dönüştü. 9 yaşından beri farklı branşlarda yarışan bir sporcu olan İlayda motorsporlarının da içinde olmak istedi ve 26 yaşında ilk yarışına çıktı. Türkiye’de İlk yarışında kazanınca bu spora iyice gönülden bağlandı ve Avrupa pistlerinin hayalini kurmaya başladı. 2019 senesinde Women’sEuropeanChampionship’e katılmaya hak kazanarak Türkiye’nin bu branştaki ilk kadın milli sporcusu oldu. İlayda Yamaha R25 Kupası sayesinde Türkiye’den başarılı birçok kadın sporcu çıkacağına inanıyor.
R25 KADINLAR KUPASI A GRUBU ÜÇÜNCÜSÜ FATMA BAŞTEPE
Fatma Baştepe 19 yaşında Denizlili, spor lisesi mezunu üniversiteye hazırlanıyor. Ailesi ve arkadaş çevresi motosiklet kullanıyor, çocukluğundan beri motosikletle iç içe. İlk motosikletini lisede aldı, onu eğiten ve pistlerle buluşturan dayısı oldu. Annesi ve babası gençliklerinden beri kullanmalarına rağmen başta Fatma’nın yarışmasından biraz korktular. Sonra bu duruma alıştılar. Kuryelik yapıyor, üniversiteye başlayana kadar da devam etmeyi planlıyor, okul için para biriktiriyor.
R25 KADINLAR KUPASI B GRUBU BİRİNCİSİNİLŞAN BOYRAZ
Fitness ve kickboksantrenörü olarak çalışan Nisan Boyraz aynı zamanda öğrenci. İşe gidip gelirken scooter kullanıyor. Ailesi yarışla ilgilendiğini öğrenince önce korktu ve inanmadı ancak Nilşan’ın azmini gördükçe algıları değişti. Nilşandüzgün ve yeterli antrenman yaparak neler yapabileceğini görmek ve en iyi olmak için çalışıyor.
R25 KADINLAR KUPASI B GRUBU İKİNCİSİ KARDELEN AYDIN
İzmir’de yaşayan Kardelen gastronomi öğrencisi ve aynı zamanda sürücü kursunda eğitmenlik yapıyor. 18 yaşındaki sporcu 8 yıldır motosiklet kullanıyor. Kardelen motosikletle babası sayesinde 7-8 yaşlarımda tanıştı. Kardelen bu sporda yetenek ve sıkı çalışma kadar önemli olan bir şey daha varsa o da sportmenlik ve dürüstlük diyor. Etrafındaki insanların üzüntü ve mutluluk için döktüğü her göz yaşını gördükçe aslında ne kadar duygusal bir iş yaptığımızı anladığını da ekliyor. Hayali hem dünya şampiyonu olmak hem de gastronomi alanında ilerleyerek dünyaca ünlü şef olmak.
R25 KADINLAR KUPASI B GRUBU ÜÇÜNCÜSÜECE KARTAÇ
Ece Kartaç 2001 doğumlu, İstanbul Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği’nde okuyor. Onu motosikletle dedesi tanıştırdı. Ailesinde sırf annesi ve babası değil babaannesi dahil tüm büyükleri onu destekledi. Ailesi ile birlikteMotoGP,Superbike ve Formula yarışlarını yakından takip ettiğiiçin pistin aslında daha güvenli olduğunu biliyorlardı ve yarışması her şekilde desteklendi. Babaannesi yarışın mesleği olmasını istiyordu. Annesi videolarını çekip arkasına binerekonunla viraj yapıyor. Kadınlar kupası ona öncelikle freni en verimli şekilde kullanmayı, pes etmemenin aslında düşünüldüğünden daha zor olduğunu, şampiyonların asla kendinden vazgeçmediğini öğretti. Riskleri almanın doğru zamanını öğrendiğini söylüyor bu kupa sayesinde. Hayali öncelikle Türkiye’de şampiyon olmak, sponsor bulup karma gruplarda hem Türkiye’de hemde Balkan Şampiyonasında yarışmak.
Haber
Motobike İstanbul 2022 sona erdi!

İki teker tutkunlarının uzun süredir heyecanla beklediği Motobike Istanbul 2022, 21-24 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. 31 ülkeden 290 katılımcı markanın, 10.000 metrekareden büyük bir alanda yer aldığı fuarı toplam 91.672 kişi ziyaret etti.
Açılışının daha ilk dakikalarından kapanış saatine kadar her yaştan motosiklet ve bisiklet severler için dopdolu bir içerik sunan Motobike Istanbul, festival havasında geçen 4 gün boyunca motosiklet şovları, yarışmalar, oyunlar, söyleşiler ve atölyelere ev sahipliği yaptı.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu’nun açılış töreninde “Motorcu Dostu Bariyer” uygulaması ve Avrasya Tüneli’nin motosiklet kullanımına açılması yönündeki açıklamaları, motosiklet dünyasında sevinçle karşılandı. Bir motosiklet kullanıcısı olan İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya da, önceki yıllarda olduğu gibi fuarı ziyaret etti ve sergilenen modelleri yakından inceledi. Milletvekili ve eski Dünya Superbike Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, eski bakan Kürşad Tüzmen, oyuncu Yosi Mizrahi, basketbolcu Cedi Osman, şarkıcı Reynmen gibi birçok ünlü isim de fuarın ziyaretçileri arasında yer aldı.
Motobike Istanbul 2022 Ana Sponsoru Motul, Platin Sponsor Garanti BBVA, Sigorta Sponsoru Quick Sigorta, Kurye Sponsoru Vigo, İçecek Sponsoru Monster Energy ve Radyo Sponsoru Metro FM, fuarın başarısında önemli birer rol üstlenirken, fuar alanındaki stantlarında ziyaretçilerle bir araya gelerek ürün ve hizmetlerini tüm detaylarıyla
tanıtma imkânı buldular.
Fuarı ziyaret etme fırsatı bulamayan veya fuarda inceledikleri ürünler hakkında daha fazla bilgi almak isteyen motosiklet ve bisiklet tutkunları, salon planları ve katılımcı firma iletişim bilgilerine Motobike Istanbul resmi internet sitesi üzerindeki dijital fuar kataloğundan ulaşabilecekler.
Fuar ziyaretçileri için özel olarak hazırlanan ücretsiz “Motobike Magazine” e-dergisi de, Motobike Istanbul resmi internet sitesi üzerinden erişime açık olacak.
Haber
Motosiklet tutkunlarına müjde! O markalar artık Türkiye’de!

2004 yılından bu yana Türkiye’de dünyanın lider motosiklet markalarını ağırlayan İsotlar Motor, TVS Motosikletleri distribütörlüğü ile başladığı yolculuğuna Peugeot Motorcycles, Brixton, Lambretta, Govecs, Horwin, UM, Malaguti ve Motron ile devam etmektedir.
18 yılı aşkın sektör deneyimi ile motosiklet tutkunları tarafından ilgi gören İsotlar Motor, sektör tecrübesine dayanarak ekonomik olanı sunması, kolay ulaşılabilirliği ve satış sonrası hizmeti ile rakipleri tarafından takip edilen konumuna gelmiştir.
Dünyanın lider motosiklet markaları İsotlar Motor güvencesiyle Türkiye’de satışa sunuldu
İsotlar Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu yana lider motosiklet markalarının temsilini gerçekleştiren İsotlar Motor; temsilini yürüttüğü markaların tamir, bakım ve onarım süreçlerini üstlenmektedir. Tüm bu süreçler her markada geçerli olmak üzere İsotlar Motor güvencesiyle 2 yıl garanti edilmektedir.
Hindistan’ın 3. büyük şirketi TVS Motosikletleri, 200 yıllık köklü geçmişe sahip Peugeot Motorcycles, asi ve şık duruşlu Brixton, scooter tipi motosikletlerin ilk sahiplerinden Lambretta, elektrikli araç çeşidine sahip Govecs, premium elektrikli scooterların renkli markası Horwin, klasik duruşlu UM, güçlü imajıyla Malaguti ve yenilikçi tarzıyla Motron markaları İsotlar Motor güvencesiyle Türkiye’de.
“Dünyanın lider markalarını Türkiye’de temsil edecek gücümüz var”
1965’te Adana’da kurulan İsotlar Grup bünyesinde faaliyet gösteren İsotlar Motor olarak, dünyanın lider markalarının Türkiye’de satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden İsotlar Motor Motosiklet Operasyonları Direktörü Ali Erokan Karakoç, “Genç ve dinamik ekibimizle birlikte Türkiye’de motosiklet tutkunlarının ihtiyaçlarına uygun bir çok farklı motosiklet ve scooter alternatifi sunuyoruz. Kaliteli ve yenilikçi ürünleri %100 müşteri memnuniyeti ile sunan bir marka olarak, sahip olduğumuz tüm segmentlerimizle Türkiye’de en çok kullanılan motosiklet markası olmayı hedefliyoruz.”dedi.
Dünyanın lider markalarını Türkiye’de temsil edecek güçte olduklarını vurgulayan Karakoç, “Sahip olduğumuz dünyaca ünlü markalar ve müşteri memnuniyeti adına yürüttüğümüz çalışmalar bir araya geldiğinde gün be gün daha fazla kişiye ulaşarak Türkiye’deki motosiklet bilincini arttıracağımızdan şüphem yok.” diyerek ekledi.
İsotlar Motor ile motosiklet sahibi olmak artık çok kolay!
Ekonomik ve pratik ulaşım için 9 taksit imkanı ile motosiklet sahibi olma imkanı sunan İsotlar Motor ve yetkili satıcıları motor tutkunlarının yıllardır uğrak noktası. Her tarza uygun elektrikli ve benzinli scooter – motosiklet modelleri İsotlar Motor ve yetkili satıcılarında sizleri bekliyor.
Haber
GP KOMPOZİT, YERLİ TASARIM “UÇAN MOTOSİKLET” PROTOTİPİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI!

GP Kompozit, Türk mühendislerin tasarladığı “Uçan Motosiklet” prototopini tanıttı. 2004 yılında İstanbul’da üretime başlayan ve %100 yerli üretim yaparak, öncelikle Tüm Türkiye’ye günümüzde ise dünyanın her noktasına ürünlerini ulaştıran GP Kompozit, “2 Tekerlilerin Dünyası”nın en başarılı markaları arasında yer alıyor.
GP Kompozit, özellikle yarış motosikletlerine yönelik koruyucu tasarımlarıyla dünyada ilk 5’de yer alıyor.
2004 yılında İstanbul’da üretime başlayan GP Kompozit, Motosiklet kullanıcıları için “Tailor Made” tasarımlar yaparak hayatlarını kolaylaştırıyor. Yüzde yüz yerli üretim yapan firma Motosiklet aksesuarları alanında Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın da sayılı üreticileri arasında yer alıyor. Motosiklet kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik aksesuarları tasarlayan, üstün yazılım teknolojileri ile CNC ve kaliteli işçilik kullanarak üreten GP Kompozit, İstanbul Kurtköy’de ki fabrikasında ayda 14 bin parça üretim gerçekleştiriyor.
İngiltere, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Lübnan, İsrail ve Kanada’da distribütörlükleri olan GP Kompozit, dünyada 150 ülkeye distribütörleri ve E-Ticaret yoluyla ihracat yapıyor.
UÇAN MOTOSİKLET, 30 DAKİKA HAVADA SEYAHAT İMKANI VERECEK.
GP Kompozit ekibinin tasarladığı ve 2023 yılı ilk çeyreğinde piyasaya sunulacak olan “Uçan Motosiklet” prototipi de ilk kez EICMA fuarında görücüye çıkarıldı. Dünyanın her yerinden gelen Motosiklet tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği “Uçan Motosiklet” prototipini incelemek isteyenler GP Kompozit standı önünde uzun kuyruklar oluşturdular.
GP Kompozit’in kurucusu Evren Alkan’ın hayali olan “Uçan Motosiklet”, başlangıçta 30 dakika havada seyahat süresine sahip olacak. Evren Alkan, konuyla ilgili şunları söyledi : “Bu bizim hayalimiz. 2 yıldır üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki ay uçuş testlerine de başlayacağız. Bu ilerleyen, yakın gelecekte böyle bir ulaşım aracı da olacak hayatımızda. Bizim böyle bir hayalimiz var. Bir de yerli Motosiklet hayalimiz var. Biz %100 yerli bir Motosiklet üretmek istiyoruz. Bu uçan Motosiklet’de aslında bir diğer hayalimiz. İkinci hayalimiz. Bunlar Ar-Ge projelerimiz. Motosiklet sektörü büyüyen bir sektör ve sadece Türkiye’de değil, dünyada büyüyor. GP Kompozit olarak, bu pazarda şu anda ilk 10’un içindeyiz ve pazarımızı sadece satış yaparak değil, yeni ürünler, yeni tasarımlar, yeni Ar-Ge projeleri sektöre kazandırarak da büyütmek istiyoruz”.
“Uçan Motosiklet”, uçak endüstrisinde kullanılan Carbon Fiber hammaddesinden üretildi. Bir yolcu dahil toplam 180 Kg taşıma kapasitesi olan “Uçan Motosiklet”in pervaneleri de Carbon fiber malzemeden üretiliyor. Şimdilik Tek kişilik olarak tasarlanan ve Ocak 2022’de uçuş testlerine başlanacak olan “Uçan Motosiklet”in maksimum hızı 120 km, yerden yükselme hızı ise 30 metre olarak tasarlandı. Elektrikli batarya ile çalışacak olan “Uçan Motosiklet”in batarya dolum süresi 4 saat.
2004 Yılında kurulan GP Kompozit’in hikayesi, kurucusu Milli Motosiklet Yarışcısı, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Evren Alkan’ın evinin altındaki garajda başladı. Şu anda, dünyada 6 distribütörü, 150’den fazla ülkeye ihracatı ve Türkiye’de sözleşmeli 300 bayii bulunan firma, 8 kişilik Tasarım ekibinin tasarladığı Motosiklet aksesuarları, koruyucuları dışında dünyanın en önemli Motosiklet markalarına Pivate Label –fason üretim de yapıyor.
GP Kompozit Ceo’su Taner Önen, kendisinin de bir Motosiklet Kullanıcısı olarak ihtiyacı olan parçaları bulamadığı için firmayla yollarının kesiştiğini belirterek şunları söyledi: “ Evren beyin zamanında kendi yarışırken burada temin edemediği veya bulamadığı Motosiklet parçalarını kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kendi çabalarıyla üretmeye başladığı ürünler ilk temelleri atıyor. Bir tane 2 tane kendisine üretip, sonra başkaları da bu ürünleri bulamadığı için görüp sağdan soldan gelen talepler içinde üretmeye başlayınca bu bir işe, istihdama, ihracata dönüşüyor. Evinin altında, garajında başladığı yolculuk, 100 m² bir yere taşıyıp oradan seri üretim olarak sürüyor. Bunun satışı ve yoğunluğu arttıkça önce 250 m² bir yere geçip, istihdam sağlamaya başlıyor. Sonra 500 m² bir yere geçiyor. Orada 8 kişilik bir ekip çalışmaya başlıyor. Sonrasında o 500 m²’den 1000 m² ye çıkıyor. Bizim GP Kompozit’le yollarımız kesiştikten sonra hem Türkiye genelinde bayileşme hem de ihracata ağırlık vermeye başladık. Kalite ve fiyat dengesi, tamamen yerli mühendislerce geliştirilen özel tasarımlar üretiyor olmamız talebi büyüttü ve kısa sürede 1000 m² yer de yetmemeye başlayınca 5000 m² şu an bulunduğu yere geçildi ve şu anda burada da 70 civarında personel çalışıyor. Tüm dünyaya, 150’den fazla ülkeye aylık 15 bin’in üzerinde Motosiklet aksesuarı parçası satarak yolumuza devam ediyoruz. Yurt içinde 300’ün üzerinde sözleşmeli çalışan bayimiz mevcut. Bayi satış ekibimiz ayrı. Tüm E Ticaret kanallarında satış yapıyoruz. E- İhracat yapıyoruz. Amazon, Aliexpress gibi büyük Pazar yerlerinin hepsinde varız”.
EN ÇOK HANGİ İLDE MOTOSİKLET KULLANILIYOR?
GP Kompozit’in kişiden kişiye, markadan markaya, Modelden modele değişen tüm ihtiyaçlara yönelik özel ürünler tasarlayıp ürettiğini anlatan Taner Öner, “Örneğin, Motosikletle uzun yola gittiğinizde direksiyon veya gidon alçak olduğu için insanların beli ağrıyordu. Ona yükseltici bir parça tasarlayıp ürettik, insanların motorların daha dik durmasını ve bel ağırsı yaşamamasını sağladık. Mesela, arka tekerde bazı Motosikletlerde çamurluk yoktu. Bu çamurluk olmayınca, çamurlu yolda çantaları veya kıyafetleri kirleniyordu. Bu Motosikletler için kullanıcının boyuna, motosikletin yapısına uygun, Motosikletin aerodinamik yapısını ve görsel tasarımını bozmayan arka çamurluklar tasarladık ve üretmeye başladık” dedi.
Dünya pazarı hakkında da bilgi veren Taner Önen, “İtalya, Almanya ve Amerika’da bizim yaptığımız işi yapan üreticiler var. Dünyada maksimum 10’u geçmez bu özellikte üretim yapanlar. Dünya markalarına uyumlu ürünler üretirken bu dünya markalarının kendilerine de kendi markalarıyla fason olarak da üretim yapıyoruz. 2008’den beri dünya markalarına fason üretim yapıyoruz. Bu pazarda da hızlı bir büyüme sürecindeyiz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de bayilerinin en fazla İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara’da satış yaptığını anlatan GP Kompozit Ceo’su Taner Öner; “Motosiklet kullanımı Ege, Akdeniz’de çok yoğun. İç Anadolu’da trafikten dolayı yoğun. Sıcak ve deniz kenarı olan yerler, trafik olan yerler de Motosiklet kullanımı çok daha fazla. Türkiye’de en fazla Motosiklet kullanan, bizim ürünlerimizi en çok sattığımız şehir İstanbul, ikinci İzmir, üçüncü Antalya, dördüncü Ankara. Antalya’nın potansiyeli çok yüksek” dedi.