Sosyal medya

Ön İnceleme

Ön inceleme: Tracer 900 hangi donanımlara sahip ve teknik özellikleri neler

Yayımlanma

/

Yamaha Tracer 900

Sport Touring segmentinde güçlü ve konforlu bir motosiklet arayışı içinde olan kullanıcıların aklına gelen ilk modellerden olan Yamaha Tracer 900, göz dolduran performansına ek olarak; birçok güvenlik donanımı da sunuyor.


İlginizi çekebilir: Dedikodulara göre, yeni Suzuki GSX S modeli yakında duyurulabilir!


Yamaha Tracer 900 hakkında

Çok amaçlı kullanımlara da uygun olan Tracer 900, her ne kadar uzun geziler için tasarlanmış olsa da; şehir içi ulaşımda da kullanıcılarını tatmin edebilmeyi amaçlıyor. Avrupa pazarında ciddi bir satış hacmi yakalayan Tracer 900, kalbinde bulunan 847 cc’lik motor bloğu ile üst devirlerde yüksek tork ve güç değerleri sunabiliyor. Dövme pistonlara ve ofset silindirlere sahip olan bu bloğun en dikkat çekici özelliği ise kompakt ve hafif oluşu.

Yamaha Tracer 900

Geniş bir ön cam ile satışa sunulan Tracer 900, uzun yolculuklarda, sürücünün maruz kaldığı rüzgarı minimuma indirerek; seyahatin sürücü için daha konforlu geçmesine yardımcı oluyor. Konfor öğeleri, etli ve geniş bir sele ve dik bir oturuş pozisyonu ile de desteklenerek, uzun yolculukları ergonomik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için tasarlanmış. Ayrıca 18 litrelik depo hacmine de sahip olan Tracer 900, tam depo ile 300 km menzile erişebiliyor.

Güvenlik anlamında da birçok elektronik desteğe sahip olan Tracer 900 modelinde, ABS, 3 Modlu Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), ve yol koşullarına göre 3 farklı sürüş modu bulunuyor. Ayrıca, ani vites küçültme durumunda arka tekerleğin kilitlenmesini önleyen kaydırmalı debriyaj sistemi de mevcut. Rijit şasi yapısı ile virajlarda ve ani frenlemelerde de güven veren Tracer 900, 2020 yılı içinde Sport Touring segmentinin, yüksek hacimdeki en popüler modellerinden biri olmaya devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Peki siz Yamaha’nın Tracer 900 modeli ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yamaha Tracer 900

Devamını oku
Yorum yapmak için tıklayın

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Yazılı Karşılaştırma: Ducati Scrambler Icon vs. Honda CB500X

Yayımlanma

/

Yazan:

Honda CB500X

Bu yazımızda, Ducati ve Honda markalarının orta segment modellerinden denk sayılabilecek iki modeli kıyaslayacağız. Bunlar Ducati Scrambler Icon ve Honda CB500X olacak.

Scrambler serisi, klasik (cafe racer denilen) görünümleriyle ilgi çekmelerine ek olarak, Ducati’nin en erişilebilir (uygun fiyatlı) serilerinden biri olmasıyla da ön plana çıkıyor. Örnek vermek gerekirse Hindistan gibi bozuk yollara ve kötü ekonomik duruma sahip ülkelerde Ducati’nin en çok sattığı serisi Scrambler oluyor. Bu seride yeni tasarımlı 10 parçalı jantlar, Ducati Multimedia bağlantısı, vites pozisyon göstergesi ve diğer bazı güncel dokunuşlar da görülüyor.

Ducati Scrambler Icon Ön

Ducati Scrambler Icon‘un mekanik kısmına bakıldığında 803cc’lik L-Twin yapısındaki motorun yer aldığı görülüyor. Devir saatinin her bölgesinde sesini belli eden ve üst devirlerde biraz titreşim de veren bu motor için oldukça karakterli denilebilir. 72 beygir gücü ve 66 Nm tork değeriyle de macera severler için gereken teknik kapasiteyi sunmuş oluyor. Bu değerler bir diğer yandan, yeni başlayanları da korkutmayacak düzeyde.

1960’ların dual-sport ve motocross motosikletlerinden esinlenilmiş bir tasarıma sahip olan Ducati Scrambler, bu tasarımı sayesinde trafikte yüksek manevra kabiliyeti sunuyor. Frenleri de gerçekten çok başarılı. Hafif debriyajı da bu motosikleti yine günlük kullanım için uygun kılan detaylardan oluyor. Tabii övemeyeceğimiz kısımları da söz konusu. Çünkü konfor anlamında çok iyi sayılmaz, yani sert bir yapısı var. Ayrıca dur-kalk trafiğinde motorda hararet eğilimi de söz konusu. 18 inç jantlara ve Pirelli MT60 lastiklere sahip olan Scrambler’ın tepkilerinin bazen beklendiği kadar iyi olmadığı da söylenebilir.

Ducati Scrambler Icon Arka

Naked motosikletler her zaman yaygın olarak kullanım alanı bulsalar da son dönemde Adventure (ADV) motosikletlere rağbet daha fazla gibi. Zira müşteriler, fazla para harcadıkları motosikletlerden çok şey bekliyorlar. ADV motosikletler de uzun yollu süspansiyonları ile konforlu bir sürüş sunabiliyorlar. Ayrıca günümüzün ADV motosikletleri teknolojik anlamda da gelişmiş oldukları için, sportif bir sürüş ve aynı zamanda kolay bir kullanım dahi sunabiliyorlar.

Honda CB500X Ön

Yeni Honda CB500X’e baktığımızda ise ülkemize gelmediğini biliyoruz. Bu modelin diğer ülkelerdeki fiyatına baktığımızda ise pek de uygun olmadığını yani yüksek sayılabileceğini söyleyebiliriz. Teknik özelliklerine bakıldığında ise 471cc paralel-twin motoru, 47 beygir gücü gibi şeyleri görüyoruz. Bu motorun sürüşte oldukça konforlu ve keyifli bir sürüş vaad ettiğini söyleyebiliriz. Bu motosikletin gaz tepkisi, Scrambler’daki kadar düzensiz değil. Fakat yine de fazla gaz verildiğinde ön tekerin kalkması işten bile değil. Yani Honda, CB500X’in dozunu iyi bir ayarda tutmuş diyebiliriz.

Honda CB500X Arka

Süspansiyon yolu CB500X’te önde 150 mm, arkada ise 135 mm olarak belirtiliyor. Süspansiyonun bozuk yollarda gayet iyi iş çıkardığını da söylemeliyiz. Yani hafif arazilere girmeyi düşünüyorsanız bu makine bunu rahatlıkla sağlayabilir. Bu makinenin oturma yüksekliğinin 830 mm, ağırlığının da 199 kg olduğunu da belirtmiş olalım. Bu motosiklete hakim olabilmeniz için güçlü veya iri yapılı olmanıza da gerek olmaması güzel özelliklerinden oluyor. Ayrıca bu motosikletin frenleri de aynı Ducati Scrambler’daki gibi son derece başarılı.

Karar Aşaması

Scrambler ve CB500X arasında karar vermek gerçekten çok zor olurdu. Daha belirgin karakteri sebebiyle Scrambler ağır basan seçenek olabilir. Fakat diğer yandan Honda CB500X de kendisinden beklenenleri çok iyi şekilde veriyor. Ayrıca uzun vadede yürütmesi daha ekonomik bir model olabilir.

Devamını oku

Ön İnceleme

İkon haline gelen enduro, Suzuki V-Strom 1050

Yayımlanma

/

V-Strom 1050 XT-3

Dayanıklı ve uzun yıllar sorunsuz kullanılabilen motosiklet modelleri ile ün yapan Suzuki, artık ikon haline gelmiş olan V-Strom 1050 modelini Türkiye’de satışa sundu. V-Strom’un 1050 ve 1050 XT Adventure olmak üzere 2 farklı versiyonu bulunuyor. Retro tasarımıyla dikkat çeken modelin, teknolojik ve elektronik donanımları da göze çarpıyor. Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi, Hareket Takip Fren Sistemi, Yokuş Kalkış Kontrol Sistemi, Eğime Bağlı Kontrol Sistemi ile Sürüş Modu Seçimi gibi özellikleri barındıran motosiklet, kalbinde ise 106 HP güç üreten V-Twin bir motor bloğu barındırıyor.


İlginizi çekebilir: Honda Gold Wing modellerine Android Auto™ entegrasyonu geliyor!


V-Strom 1050 XT-2

Suzuki V-Strom 1050, birçok güvenlik donanımına da sahip

V-Strom 1050, “Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi” özelliklerini bünyesinde barındırarak kullanıcısına güven verebilmeyi amaçlıyor. Bu sistemler arasında; ABS’nin, motosiklet yatık durumdayken de aktif hale gelmesini sağlayan Hareket Takip Fren Sistemi, yokuş yukarı fren yapıldığında kaymayı önleyen Yokuş Kalkış Kontrol Sistemi, yokuş aşağı arka tekerleğin kalkmasını önleyen Eğime Bağlı Kontrol Sistemi, gaz kelebeğinin çalıştırılmasına gerek kalmaksızın belirlenen hızı koruyan Seyir Kontrol Sistemi ve ağırlığa göre optimum frenleme sunan Yüke Bağlı Kontrol Sistemi yer alıyor.
3 farklı Sürüş Modu, sürücüye, farklı koşullarda farklı kullanım imkanları sunuyor. Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) ise sürekli olarak ön ve arka teker hızını, gaz kelebeğinin konumunu, krank ve dişli pozisyonlarını denetleyerek ateşleme zamanı ve hava çıkışlarını yönetiyor.
V-Strom 1050 XT-4
Ayarlanabilir süspansiyonlara sahip olan V-Strom, Bridgestone Battlax Adventure A41 lastikler ile satışa sunuluyor. LCD gösterge panelinde ise, hız, vites, anlık ve ortalama yakıt tüketimi ve menzil gibi bilgilere ulaşabilmeniz mümkün. Gösterge panelinin sol tarafında konumlanan USB girişi ise, navigasyon ve akıllı telefon gibi cihazlarınızı şarj etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca V-Strom 1050 için fabrikanın belirttiği yakıt tüketimi ortalaması ise 4.9 litre / 100 km olarak belirtilmiş durumda. Siz V-Strom 1050 ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Görüşmek üzere!
Devamını oku