Sosyal medya

Genel

Jawa’nın elektrikli motosikleti böyle görünebilir!

Yayımlanma

/

Bir süre önce Jawa‘nın elektrikli bir motosiklet üzerinde çalıştığı söylentileri çıkmıştı. Daha sonra bu söylentileri, “Yezdi” isminin tamamen elektrikli bir marka olarak geri döneceğine dair bir dedikodu da gündeme gelmişti.


İlginizi çekebilir: Yeni Garmin Montana 700 Serisi, SOS özelliğiyle birlikte geldi!


Henüz Hintli marka tarafından, söz konusu motosiklet adına yapılan resmi bir duyuru bulunmuyor. Fakat Electric Vehicle Web ve otomotiv tasarımcısı Sreejith Krishnan‘nın ortak çalışmaları sonucunda, 2022 yılında tanıtılması tahmin edilen motosikletin tasarımı bu şekilde hayal edilmiş.

Söz konusu tasarım, eski ve yeni çizgilerin ilginç bir karışımı olarak karşımızda. Normal şartlarda motorun bulunacağı kısımda yer alan kapalı kısım haricinde neredeyse her şey, bildiğimiz Jawa’lardan pek farklı değil. söz konusu kapalı kısımda ise elektrik motoru değil, akü yer alıyor.

Şarj girişi olarak ise içten yanmalı motorların yakıt kapağı yeri tercih edilmiş. Motosikletin elektrik motoru ise arka göbeğe monteli bir tasarıma sahip. Dış tasarımda yer alan elektrik mavisi çizgilerle ise motosikletin elektrikli oluşu vurgulanmış.

Elektrikli bir modeli, halihazırdaki Jawa kullanıcılarının yabancılamadığı bir tasarım ile sunmak oldukça mantıklı bir seçenek olacaktır. Her ne kadar bağımsız bir tasarım olsa da Jawa’nın da bu tip bir fikirle yürüme ihtimali oldukça yüksek.

Kaynak: Electric Vehicle Web

 

Devamını oku
Yorum yapmak için tıklayın

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

B Sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc altı motor kullanabilir mi? Bakan Soylu yanıtladı! Artık…

Yayımlanma

/

Son dönemde oldukça merak edilen konulardan biri de B Sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc altı motor kullanabilir mi oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında açıklama yaptı.

B Sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc altı motor kullanabilir mi düşüncesi son zamanlarda çok fazla merak edilir durumda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D canlı yayınında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın sorularını yanıtladı.

Konuyla ilgili Bakan Soylu’nun açıklaması şöyle;

125 cc altı motorlar var. İki tekerlekli kullanımı arttı. Şehir içi kullanılan Motor sayısı arttı. Birçok insan motor ehliyeti almak durumunda mıyım, diyor. Biz bunların kullanımının sahibi bir bakanlığız. Arkadaşlarımız çalıştı; Milli Eğitim Bakanımız ile konuştum. 125 cc altı motorlar B sınıfı ile kullanılabilecek. Sadece bir iki ek ders alacaklar. dedi…

 

Devamını oku

Genel

2021 Türkiye Karting Şampiyonası 8. Ayak yarışları tamamlandı!

Yayımlanma

/

2021 Türkiye Karting Şampiyonası 8. ayak yarışları, Kocaeli’deki TOSFED Körfez Karting Pisti’nde tamamlandı.

Kocaeli Karting Kulübü (KO-KART) tarafından düzenlenen yarışlarda Mini kategoride 11, Formula Junior’da 6, Formula Senior’da 14 ve Formula Master’da 3 olmak üzere toplam 34 sporcu mücadele etti. Mini kategoride İskender Zülfikari birinci, Can Özler ikinci, Teoman Hoskin üçüncü, Formula Junior kategorisinde Batı Ege Yıldırım birinci, Sarp Arhan Or ikinci ve Leyla Sülyak da üçüncü oldu. Formula Senior kategorisinde gününü en hızlı ismi Gün Taşdelen olurken, ikinciliği Zekai Özen, üçüncülüğü Kerim Sülyak, Formula Master kategorisinde ise birinciliği Mehmet Yaman, ikinciliği Muratcan Eğilmez, üçüncülüğü ise Aytaç Biter elde etti.

Mini kadınlarda Ada Karayel birinci, Zeynep Büyükpınar ikinci, Junior Kadınlarda Leyla Sülyak birinci, Ayşe Çebi ikinci, Senior Kadınlarda Sude Yurdagül birinci, Ayda Biter ikinci ve Büşra Sena Savaşer üçüncü olmayı başardı. Yarışın takımlar birincisi ise Dynamic Racing Team oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini, TOSFED Başkan Vekili Nisa Ersoy ve TOSFED Sportif Direktörü Murat Kaya verdi.

2021 Türkiye Karting Şampiyonası, 20-21 Kasım tarihlerinde Tuzla Karting Park’ta düzenlenecek 9. ayak yarışları ile devam edecek.

Devamını oku

Genel

“4X4 DÜNYASI OFFROAD KARAVAN KAMPI” DOĞASEVERLERİ KİLYOS’TA BULUŞTURDU

Yayımlanma

/

Asfalt ve gürültüyü geride bırakıp, doğa ve huzurla kucaklaşmak isteyen Offroad karavan sahipleri 5 -7 Kasım tarihleri arasında Kilyos Doğada Yaşam Okulu’nda düzenlenen 4×4 Dünyası Offroad Karavan Kampında bir araya geldi.

Kilyos Doğada Yaşam Okulu’nda, 5-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 4×4 Dünyası Offroad Karavan Kampı, asfalt ve gürültüyü geride bırakıp, doğa ve huzurla kucaklaşmak isteyen Offroad karavan sahiplerini bir araya getirdi. Katılımcılar, ortak kültür ve bilgi paylaşımının keyfini, şehrin karmaşasından uzak, doğanın dinginliği içerisinde, aileleriyle birlikte yaşadılar.

Doğada aile ve aynı ilgi alanına sahip dostlarla birlikte kamp, yaşam, eğitim ve eğlenceden oluşan kaliteli zaman konseptiyle düzenlenen etkinlik, farklı aktivitelerle bir festival tadında geçti. Katılımcılara, havada akustik müziğin yanı sıra, Land Rover Defender TOV Assist (karavan park asistanı) deneyimi, çekme karavan park eğitimi, arazide karavan sürüş eğitimi, karavan bakımı, çevre ve güvenlik odaklı kampta ateş ve yangın kontrolü eğitimi gibi aktiviteler sunuldu.

4×4 Dünyası Offroad Karavan Kampı, Crawler Karavan, Hunter Nature Karavan, Petrichor Camper, Çarpışantürk Camper, Siesta Karavan, Shantigo, Land Rover, Nurgaz, Aygaz, Vaneda, Avis Karavan, Wolf Karavan, Budget, Enterprise, CosyWolf, Trendmarin ve Aksa Jeneratör’ün sponsorluk desteğiyle gerçekleştirildi. 4×4 Dünyası Erel Dijital Yayıncılık tarafından düzenlenen etkinliğe, PRactice Communication Management da iletişim partneri olarak katkıda bulundu.

Festivalin organizasyonunu üstlenen 4×4 Dünyası Erel Dijital Yayıncılık İmtiyaz Sahibi ve Yayınlar Koordinatörü Mehmet Erel, “Doğayı seven, aileleri ve sevdikleriyle doğada olmaktan keyif alan, ortak bir kültürü, ortak bir tutkuyu paylaşanlar, ailece bir araya geldik. Çok yakın etkileşimde olduğumuz camiamızda, özellikle pandemi döneminde doğaya kaçışın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu hafta sonu da, doğada bizlerle birlikte geçirmek isteyen Offroad Karavan sahiplerini, sağlık odaklı özel önlemler ve özel bir formatla ağırladık. Offroad karavan sahipleri arasında rota paylaşımı, tecrübe aktarımı odaklı sohbetler gerçekleşti. Offroad camiamızın pek çok ticari paydaşı da, aktiviteler ve stantlarla etkinliğe renk kattılar. Offroad severler Pazar günü NTV Macerasever programı ekibi Orkun Olgar ve Cüneyt Gazioğlu ile sohbet ve deneyim paylaşımı imkanı buldular. Ayrıca etkinliğimiz, karavan üreticileri ve kullanıcıları 3 gün boyunca bir deneyim ortamında bir araya getirdi ve görüş alışverişiyle bir ürün geliştirme ortamı da oluşturdu” şeklinde konuştu.

Doğanın korunmasına verdikleri önemi vurgulayan Mehmet Erel, “Kilyos Doğada Yaşam Okulu’na konuk olduk, burayı bulduğumuz gibi tertemiz bırakmaya özen gösterdik. Bu güzel etkinlikte bizimle olan tüm dostlarımıza, bize destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Gelecek sene daha da iyisini, yine hep birlikte yapmak için çalışmalara başladık bile” dedi.

Devamını oku